Vrouw én ingenieur

 

 

 

 

Jawel, een geniale combinatie ...

Maar meteen ook de naam van de denktank binnen ie-net die zich focust op wat ‘vrouwelijke’ ingenieurs belangrijk vinden en hen daarbij ondersteunt.
Zo biedt ‘Vrouw én ingenieur’ een netwerk aan waarbij het makkelijker wordt om vele andere vrouwelijke ingenieurs te ontmoeten. Dat is meegenomen, want die ‘andere’ vrouwelijke ingenieurs ontbreken nog vaak op onze eigen werkvloer.

Het netwerk leidt tot enthousiaste ontmoetingen, die je ideeën geven over hoe je je eigen carrière een boost kunt geven of die je vertellen welke ondersteuning je daarbij nog nodig hebt.
We dromen ervan dat alle vrouwelijke ingenieurs succesvol kunnen zijn in hun loopbaan.

Zo worden er jaarlijks diverse lezingen, discussieavonden en trainingen georganiseerd met het oog op persoonlijke groei en ontwikkeling.


We sommen er graag een paar van op:

 

  • Peercoaching’ is een traject waarbij je met een ’peercoach’ aan je persoonlijke ontwikkeling kunt werken.
  • Panelgesprek: hoe een succesvolle carrière uitbouwen’ richt zich tot jonge vrouwelijke ingenieurs en reikt onder meer getuigenissen aan van vrouwelijke ingenieurs die al enkele jaren werkervaring hebben.
  • Start with why (ref. Simon Sinek) is een inspirerende workshop omtrent het ‘waarom’, dé basis voor vernieuwing.

 

Maar we ontvangen onze vrouwelijke ingenieurs evengoed met een hapje en een tapje.

Onze jaarlijkse receptie in januari wordt elk jaar opgeluisterd door een interessante spreker met een dito actueel onderwerp. Mieke Van Gramberen, Marion Debruyne en voorgangers konden al velen inspireren.

Of ons gezellige gastronomische etentje in juni, dat we dit jaar weer organiseren. Daarbij stillen we niet alleen onze honger, maar we gaan samen ook op zoek naar interessant ‘food for the mind’.

Je merkt het: we werken niet volgens strikte regels, maar we spelen in op wat leeft binnen het netwerk. En met zoveel enthousiasme en girlpower breken we ook uit naar buiten. Zo werkt Vrouw én ingenieur mee aan projecten ter bevordering van de gelijkheid tussen man en vrouw. We ondersteunen initiatieven om meisjes met belangstelling voor techniek en wiskundig inzicht de weg te laten vinden naar onze ingenieursopleidingen. We streven ernaar dat de toekomstige instroom in ons beroep een goede weerspiegeling zou worden van onze samenleving.

We zijn voorstander van genderdiversiteit in onze samenleving en dus staan de meeste van onze activiteiten ook open voor alle leden van ie-net.

We heten jullie alvast van harte welkom!© IE-NET 2016